Șaorma.ro ESTE DE VÂNZARE ! CONTACT: 0761.181.172


Reteta shaorma turceasca

3

Reteta shaorma turceasca

Reteta shaorma turceasca ✅
reteta shaorma dristor
Dupa cum stim (sau nu), bucataria turceasca este mult mai ampla decat cea romaneasca prin multitudinea de ingrediente si mirodenii folosite in absolut toate mâncarurile turcesti. Probabil ca nu vom cunoaste niciodata toate aceste ingrediente si mirodenii, insa putem incerca reteta de mai jos, reteta care poate fi dealtfel punctul de plecare pentru orce tip de șaorma:

Asadar, avem nevoie de: Reteta shaorma turceasca

-piept de pui
-carne de oaie sau vită
-roșii
-castraveți murați
-castraveti proaspeți
-varză
-ceapă
-pătrunjel
-mujdei (de usturoi)
-ardei iute
-ardei dulce
-iaurt (ayran)
-ketchup
-maioneză

Multe persoane nu agreeaza ideea asocierii patrunjelului cu restul ingredientelor, insa shormarii ne asigura ca acesta dă un gust deosebit intregului preparat. Alte persoane nu ar asocia shaorma cu ayran-ul, lucru care – dupa propria-mi părere – este una dintre cele mai bune si gustoase combinații. De acord poate nu este cea mai inspirată din punct de vedere caloric, însă nu mâncăm asa ceva zilnic, deci e cumva… permis.

shaorma turceasca

Mod de preparare:
Spălăm carnea de pui; aceasta se taie in fâșii lungi, nici prea groase, nici prea subțiri. Adăugăm o lingură de condimente peste carnea de pui, dupa gust: putem adăuga chiar și două linguri de condimente dacă dorim să fie puțin mai picantă, in stil turcesc. Condimentele pot fi cumpărate din comerț (condimente pentru carnea de pui – așa se și numesc). Amestecăm, apoi carnea de pui se prăjește. Cartofii se curăță, se spală și se taie, iarăși după preferințe, deși dacă vor fi prea subtiri acestia vor fi tari, daca îi tăiem prea groși aceștia vor astupa efectiv gustul șaormei…. Prăjim cartofii. Varza se toacă, se adauga sare si ulei dupa gust. Ceapa se va spăla si se va curăța. Rosiile si castravetii se taie; taiem usturoiul si il tocam, apoi amestecam usturoiul cu câteva linguri de smântână (4-5). Se adaugă apoi cimbru si sare și amestecăm. Scoatem apoi cartofii prajiti si carnea de pui, lasând uleiul să se scurgă.

Asamblare:
Ungem lipia cu sosul de smântână, apoi cu puțin ketchup. Dacă doriți ca șaorma să fie zemoasă atunci va trebui să adăugați mai mult ketchup și smăntână, dar si puțină maoineză. Adaugam apoi carnea de pui, cartofii (deși cartofii puși separat de șaorma ne va oferi o experiență deosebită, mai ales in combinație cu ayran), salata de varză, ceapă, ardeiul iute sau ardei dulce, castraveti murați (pentru rețeta turcească trebuiesc castraveți proaspeți), apoi mujdeiul de usturoi. Putem obține un gust specific turcesc dacă adaugăm în aceasta fază câteva frunze de pătrunjel.
Deasemenea, reteta turceasca (dar si libaneză) cere adăugarea pe platoul cu șaorma a unei felii de lămâie, probabil pentru cazul in care preparatul devine puțin mai… greu de digerat.

șaorma la farfurie

Mmmmm…. Poftă bună!

3One thought on

  Aurelia 22/04/2017Reply

  Buna, pot contribui la aceasta reteta de shaorma pentru ca eu cunosc aproape toate ingredientele turcesti; din articol lipsesc multe dintre ele care sunt foarte importante pentru bucataria turceasca.

  Șaorma.ro 22/04/2017Reply

  Mulțumim, ne-ar fi de un real ajutor, am trimis mail-ul nostru pe adresa ta. Trimite-ne lista cu ingrediente sau cu reteta in sine iar noi o vom publica aici, ca sugestie din partea ta.

  Petronela 22/04/2017Reply

  Deja mi s-a facut pofta! O sa incerc reteta acasa! Desi sincer cel mai mult imi place reteta shaorma dristor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *